Brand och säkerhet

Som Brf har vi skyldighet att arbeta aktivt med vårt brandskyddsarbete. Vid en brand måste kanske trapphuset användas av både räddningspersonal och de boende som utrymmer. Samtidigt som det är mycket folk kan det vara dåliga siktförhållanden med mörker och mycket rök. Då är framkomligheten livsviktig och därför får inga föremål förvaras så att de kan hindra en utrymning. Drickabackar, pantlflaskor, skor, cyklar, barnvagnar och andra lösa föremål skall ej förvaras i trapphusen.

Tack för visad förståelse och hänsyn i dessa viktiga frågor.

 

Till dig som röker på balkonger, uteplatser eller utanför entréer: Tänk på att cigarettrök stör dina grannar, och visa hänsyn. Många är allergiska och kan få starka reaktioner på rök. Fimpar på marken minskar trivseln, ökar brandrisken och hamnar alltför lätt i munnen på små barn eller husdjur.

Tänk på att släcka dem ordentligt och släng dem i din närmaste askkopp och inte utanför våra trapphus eller ute på våra gräsmattor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *