Info gällande avlopp i tvättstället

Det är viktigt att vi har kunskap om hur luktlåset fungerar i badrummets tvättställ, då det inte finns något ”traditionellt vattenlås”. Tillverkaren Purus använder sig inte av ett ”vanligt” vattenlås i våra badrum, utan istället ett membran av silikon som mycket effektivt sätter stop för avloppslukt.

Vid rengöring av avloppet och vattenlås är det lätt att membranet åker ur sin rätta position och det kan vara svårt att få tillbaka membranet i rätt läge igen.  Det går att införskaffa i bygghandel tex; Bauhaus den lilla kassetten med ”membranflärpen” i silikon eller köpa ett helt kitt för ca 150kr. Att köpa en ny del, istället för att rengöra delarna är att föredra eftersom membranet då kommer att ligga i rätt position. Viktigt är att det är rätt membran – Purus. Lossnar membranet vid rengöring eller om det placeras felaktigt kommer avloppslukt uppstå. Enligt tillverkaren fungerar membranet också som en bakvattenspärr.

Nedan finns beskrivning på hur membranet skall sitta samt göras rent.

PURUS- Länk

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *